Svenskt Pressregister 1903-1911 - Våge, Lars (Mid Sweden University, 2017)
Access database containing the data used for the bibliography Svenskt Pressregister 7: 1903-1911

The dataset was originally published in DiVA and moved to SND in 2024.

Accessdatabas som innehåller de uppgifter som använts för bibliografin Svenskt Pressregister 7: 1903-1911

Svenskt Pressregister är ett register över artiklar i omkring 15 svenska dagstidningar från 1880 och framåt. De artiklar som registrerats är signerade artiklar inom alla ämnesområden, skönlitterära bidrag som lyrik, noveller, följetonger samt recensioner av litteratur, konstutsällningar, musikuppföranden, teater/opera/operett och andra typer av evenemang. De som kan ha nytta av Svenskt Pressregister är de som vill ha bakgrundsmaterial till t.ex. uppsatser, rapporter, avhandlingar och artiklar. De har här möjlighet att få sitt ämne upplyst genom den samtida dagspressen. Alla tidningsartiklar som registrerats i SVEP finns tillgängliga på mikrofilm genom biblioteken i Sverige. Åren 1880-1902 finns registret utgivet i bokform i sex volymer av Lunds Universitet. I denna digitala volym finns åren 1904-1906 kompletta för alla ingående dagstidningar samt delvis för året 1903 och åren 1907-1911. Det sammanlagda antalet indexerade artiklar överstiger 93 000.

De ingående dagstidiningarna är följande:

Aftonbladet 1904-07, 1909-10; Arbetet 1904-07, 1909; Dagens Nyheter 1904-09, 1911; Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning 1904-09; Göteborgs-Posten 1904-07; Nya Dagligt Allehanda 1904-09; Post- och Inrikes Tidningar 1904-07; Sydsvenska Dagbladet Snällposten 1904-07; Socialdemokraten 1903-07; Stockholmstidningen 1904-07; Stockholms Dagblad 1904-07, 1909; Sundsvalls Tidning 1904-06; Svenska Dagbladet 1904-07; Svenska Morgonbladet 1904-08; Uppsala Nya Tidning 1904-07; Västernorrlands Allehanda 1904-09; Vårt Land 1904-08.

Datasetet har ursprungligen publicerats i DiVA och flyttades över till SND 2024.
Svenskt Pressregister 1903-1911
Keywords: MASS MEDIA; MASSMEDIA; PRESS; PRESS; svensk presshistoria; svensk presshistoria; Social Sciences; Samhällsvetenskap