Air pollution and noise GeoTIFF files for SCAPIS environment - Molnár, Peter; Ögren, Mikael (University of Gothenburg, 2024)
In this dataset we have published maps in GeoTIFF format with annual average levels of total concentrations of modeled air pollutants (PM2.5, PM10, NOx and NO2) or the years 2000 to 2018. For noise (expressed as Lden) as mesh files (file type .2dm) for the years 2000, 2011, and 2018. All files cover areas around the SCAPIS sites Malmö, Gothenburg, Linköping, Stockholm-Uppsala, and Umeå. The resolution for the air pollution maps is 50 m and for noise the resolution varies from 25 to 100 meters depending on the distance to the nearest noise source.

I detta dataset har vi publicerat kartor i GeoTIFF-format med årsmedelvärden av totalhalter av modellerade luftföroreningar (PM2.5, PM10, NOx och NO2) för åren 2000 till 2018. För buller (uttryckt som Lden) som mesh-filer (filtyp .2dm) för åren 2000, 2011 och 2018. Alla filer täcker områden kring SCAPIS-orterna Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm-Uppsala, samt Umeå. Upplösningen för luftföroreningskartorna är är 50 m och för buller varierar upplösningen från 25 till 100 meter beroende på avstånd till närmaste bullerkälla.
GeoTIFF-filer för luftföroreningar och buller inom SCAPIS-miljö
Keywords: ROAD TRAFFIC; VÄGTRAFIK; Particulate Matter; Luftburna partiklar; AIR POLLUTION; LUFTFÖRORENINGAR; SOLID FUEL HEATING; UPPVÄRMNING MED FAST BRÄNSLE; MARINE TRAFFIC; SJÖTRAFIK; TRAFFIC NOISE; TRAFIKBULLER; RESIDENTIAL BUILDINGS; BOSTADSHUS; Nitrogen Oxides; Kväveoxider; Traffic-Related Pollution; Trafikföroreningar; traffic resuspension; resuspension; scapis environment; scapis miljö; Meteorology and Atmospheric Sciences; Meteorologi och atmosfärsvetenskap; Fluid Mechanics; Strömningsmekanik; Occupational Health and Environmental Health; Arbetsmedicin och miljömedicin; Public health; Folkhälsa; Public Health, Global Health and Social Medicine; Folkhälsovetenskap, global hälsa och socialmedicin