Closed raw data set for: Intermittent control and retinal optic flow when maintaining a curvilinear path. - Nguyen, Björnborg; Benderius, Ola (Chalmers University of Technology, 2025)
The data set contains pre-processed raw data for the research project studying human driving behavior. The data set is pseudonymized but contains sensitive personal data.

The research participants are tasked to drive through an S-shaped two-lane road on a texture-rich ground in virtual reality.

The data consists of visual images rendered from the point of view of the research participants, with their gazing using eye tracking and vehicle kinematics data. Their responses through the steering wheel, pedal position, and head kinematics are captured during the experiment.

Datasetet innehåller den förarbetade rådata som används inom forskningsprojektet med ändamålet att studera mänskligt förarbeteende. Datan är pseudonymiserat men innehåller fortfarande känsliga personuppgifter som utgör en del av mätdatan.

Forskningspersonerna i experimentförsöken har i uppgift att köra igenom en S-formad tvåfilig körbana med en textuerad mark i virtual reality.

Insamlad rådata består av bilder från forskningspersonernas perspektiv med deras blickdata, fordonsinformation, samt styrdata i form av rattsignaler, pedalsignaler och huvudrörelse under försöket såsom renderade bilder från forskningspersonens vy, deras blickbeteende, och fordonsinformation när forskningspersonerna kör i en två-filig S-formad körbana på en texturrik asfalt i virtual reality.
Stängd rådatauppsättning för: Intermittent kontroll och retinalt optiskt flöde vid styrning i krökta banor
Keywords: simulators; simulatorer; computer vision; virtual reality; intermittent control; Intermittent kontroll; optical flow; optisk flöde; retinal opical flow; retinal optisk flöde; Bioinformatics (Computational Biology); Bioinformatik (beräkningsbiologi); Computer graphics and computer vision; Datorgrafik och datorseende; Behavioural Sciences Biology; Etologi; Vehicle and Aerospace Engineering; Farkost och rymdteknik