Predictive action impairment in autism: behavioral and brain imaging data - Domellöf, Erik; Hjärtström, Hanna; Johansson, Anna-Maria; Rudolfsson, Thomas; Stillesjö, Sara; Säfström, Daniel (Umeå University, 2024)
The data stored here includes behavioral data, primarily kinematic (e.g., reaction times, duration), and neuropsychological data (e.g., working memory, cognitive planning, fine motor skills), as well as functional brain imaging data (fMRI) in the form of contrast files. A contrast file is opened using software compatible with the Neuroimaging Informatics Technology Initiative (NIfTI) format. Data has been collected within the framework of a project (CHAMP) investigating goal-directed manual sequential movements in autistic and neurotypical individuals.

Data som lagras här omfattar beteendedata, främst kinematiska (t ex reaktionstider, duration) och neuropsykologiska (t ex arbetsminne, kognitiv planering, finmotorik), och funktionell hjärnavbildningsdata (fMRI) i form av kontrastfiler. Kontrastfil öppnas med mjukvara för formatet Neuroimaging Informatics Technology Initiative (NIfTI). Data har samlats in inom ramen för ett projekt (CHAMP) som undersöker målinriktade manuella sekventiella rörelser hos autistiska och neurotypiska individer.
Motorisk planering hos barn/unga med autismspektrumtillstånd: beteende- och hjärnavbildningsdata
CHAMP fMRI
Keywords: DEVELOPMENTAL PSYCHOLOGY; UTVECKLINGSPSYKOLOGI; Psychomotor Performance; Psykomotorisk funktion; Neuroimaging; Neuroavbildning; Functional Neuroimaging; Funktionell neuroavbildning; Autism Spectrum Disorder; Autismspektrumstörning; Specific diseases, disorders and medical conditions; Specifika sjukdomar, störningar och medicinska tillstånd; Youth; Ungdomar; Children; Barn; PSYCHOLOGY; PSYKOLOGI; Neurosciences; Neurovetenskaper; Psychology (Excluding Applied Psychology); Psykologi (exklusive tillämpad psykologi)