Summariska folkmängdsdatabasen, version 1.2 - Centre For Demographic And Ageing Research (CEDAR) (Umeå University, 2022)
Den summariska folkmängdsdatabasen innehåller en sammanställning av de summariska folkmängdsredogörelser för åren 1895-1930 som gjordes av Gunnar Myrdals forskargrupp under 1930-talet. De bygger på information som skickades in till Statistiska centralbyrån (SCB) från landets präster. Det finns information om migration, folkmängd och antalet födda och döda på församlingsnivå. Myrdals forskargrupp excerperade viss information från originalblanketter, på egna excerperingsformulär. Det är dessa excerpter som har inregistrerats av DDB och som finns tillgängliga via sökverktyget för den summariska folkmängdsdatabasen.
Keywords: FOS: History and archaeology; FOS: History and archaeology; Migration; Demography; FOS: Sociology; Population; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Sociology; Sociologi; Demography; Demografi; International Migration and Ethnic Relations (IMER); Internationell migration och etniska relationer; History and Archaeology; Historia och arkeologi