U19005 Laga skiften i 1800-talets Sverige. - Mattias Sandström; Erik Törnlund (Umeå University, 2019)
Avsikten med datauttaget är att studera laga skiften i Sverige på 1800-talet och framåt och om dessa påverkade bland annat befolkningen i Sveriges församlingar.

Data hämtas från databasen FOLKMÄNGD, som är en statistikdatabas med information om befolkningen i svenska församlingar och städer från 1810-1990.
Keywords: FOLKMÄNGD; Laga skiften; Befolkning; Demographic data; Social Sciences; Samhällsvetenskap