Older Swedish novels - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
A collection of more than 50 older Swedish novels by 14 different authors

Språkbanken har genom samarbete med Textalk AB, Mölndal
erhållit ett antal optiskt inlästa äldre svenska romaner.
Texterna är stavningskontrollerade med hjälp av ett vid
Språkbanken utvecklat system och därefter manuellt
korrigerade av Textalk AB.

Korpusen består av följande verk:

Almqvist, Carl Jonas Love:

almq_detg: Det går an
almq_tref: Tre fruar i Småland
almq_gabr: Gabrièle Mimanso
almq_kape: Kapellet

Andersson, Dan:

ande_detk: Det kallas vidskepelse
ande_deth: De tre hemlösa
ande_kola: Kolarhistorier

Benedictsson, Victoria:

bene_denb: Den bergtagna
bene_frum: Fru Marianne
bene_fskå: Från Skåne
bene_peng: Pengar

Bergman, Hjalmar:

berg_chef: Chefen fru Ingeborg
berg_clow: Clownen Jack
berg_endm: En döds memoarer
berg_fovh: Farmor och vår Herre
berg_fgph: Fru Gunhild på Hviskingeholm
berg_hans: Hans nåds testamente
berg_hvha: Herr von Hancken
berg_mark: Markurells i Wadköping
berg_misu: Mor i Sutre

Boye, Karin:

boye_kall: Kallocain

Bremer, Fredrika

brem_famh: Familjen H***

Carlén, Emile:

carl_rpti: Rosen på Tistelön

von Heidenstam, Verner:

heid_folk: Folke Filbyter
heid_bjal: Bjälboarvet
heid_karo: Karolinerna

Koch, Martin:

koch_arbe: Arbetare
koch_elle: Ellen
koch_gud1: Guds vackra värld 1
koch_gud2: Guds vackra värld 2

von Krusenstjerna, Agnes:

krus_avsa: Av samma blod
krus_dbru: Den blå gardinen
krus_kvin: Kvinnogatan
krus_hösk: Höstens skuggor
krus_povj: Porten vid Johannes
krus_tonl: Tonys läroår
krus_tons: Tonys sista läroår

Lagerlöf, Selma:

lage_ansv: Anna Svärd
lage_chlö: Charlotte Löwensköld
lage_gost: Gösta Berlings saga
lage_ingm: Ingmars-sönerna
lage_jer1: Jerusalem 1
lage_jer2: Jerusalem 2
lage_julb: Julberättelser
lage_kejs: Kejsaren av Portugallien
lage_nils: Nils Holgerssons underbara resa

Nordström, Ludvig:

nord_plan: Planeten Markattan
nord_tola: Tomas Lack och hans familj

Rydberg, Viktor:

rydb_sing: Singoalla
rydb_vape: Vapensmeden

Söderberg, Hjalmar:

sode_dale: Den allvarsamma leken
sode_dokt: Doktor Glas
sode_forv: Förvillelser
sode_hjor: Hjärtats oro
sode_sbaf: Sista boken / Aforismer
sode_mbun: Martin Bircks ungdom
Äldre svenska romaner
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik