Old Finland Swedish: Fiction 1850–1899 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan
i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska
litteratursällskapet i Finland
Dessa verk ingår i samlingen:

Skildringar ur nyländska skärgården, Höijer Otto, 1853
Brokiga blad 1., Ingelius Axel Gabriel, 1853
LURENDREJAREN, Runeberg Johan Ludvig, 1854
Eldsvådan, Runeberg Johan Ludvig, 1854
Fru Catharina Boije och hennes döttrar, Runeberg Fredrika, 1858
Simeon Levis resa till Finland (ur Zacharias Topelius skrifter IV), Topelius Zacharias, 1860
Teckningar och drömmar, Runeberg Fredrika, 1861
Min pennas saga, Runeberg Fredrika, 1862
Fästningsfångarne (ur Samlade arbeten I af J.L. Runeberg, 1903), Runeberg Johan Ludvig, 1867
Sigrid Liljeholm, Runeberg Fredrika, 1881
Bland ödebygder och skär. Berättelser från Finland, Sten Daniel (Ina Lange), 1884
Sämre folk. En berättelse, Sten Daniel (Ina Lange), 1885
Barndomsvänner. Ett nutidsöde, Tavaststjerna Karl August, 1886
I utvecklingstid, Tea (Toini Mathilda Topelius), 1889
Berättelser från Finland, Sten Daniel (Ina Lange), 1890
Hårda tider: berättelse från Finlands sista nödår., Tavaststjerna Karl August, 1891
Ett mosaikarbete, Lybeck Mikael, 1892
Unga år, Tavaststjerna Karl August, 1892
I förbund med döden, Tavaststjerna Karl August, 1893
Arvid Kurck och hans samtida, Lindman Voldemar, 1893
Kapten Tärnberg med flera berättelser, Tavaststjerna Karl August, 1894
Finska vikens hemlighet af Paul Dubois., Tavaststjerna Karl August, 1895
Lille Karl. En gosses roman. Berättad för stora och små., Tavaststjerna Karl August, 1897
Äldre finlandssvenska: Skönlitteratur 1850–1899
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik