Memory books of the city of Stockholm - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Minutes and memorial notes from Stockholm City Hall, 1626.

Stockholms tänkeböcker innehåller protokoll över både civilmål och brottmål som togs upp
i Stockholms rådhusrätt. Den första tänkeboken är troligen skriven på 1460-talet.
Denna korpus berör år 1626 och innehåller tre versioner av tänkeboken; en mer utförlig
konceptversion, en stramare renskrift som var den juridiskt gällande texten, och en s.k.
notariatversion som enbart innehåller material från årets första och sista kvartal.
Digitaliseringen utgår från del 15 (1990) av
Stockholms stadsarkivs utgåva av tänkeböckerna.
Stockholms stads tänkeböcker
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik