Gustav Vasa's bible - New testament - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
The new testament in Gustav Vasa's Bible published by Natan Lidqvist in 1941

Korpusen är en OCR-inläsning av Natan Lindqvists utgåva Nya Testamentet i Gustaf Vasas Bibel under jämförelse med texten av år 1526 (1941).
I korpusen ingår både Lindqvists förord och utgåvan av 1541 års bibelöversättnings nya testamente, med skillnaderna gentemot 1526 års nya testamente anförda i fotnoter.
Gustav Vasas bibel - Nya testamentet
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik