Finland Swedish: Children's literature 1988–2012 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Samlingen innehåller barnlitteratur utgiven av förlagen Fontana Media, Författarnas andelslag, Förlaget Scriptum, Skattkistan samt av Staden Jakobstad. Författarna till verken är finlandssvenska. Observera att samlingen är liten och att den främst innehåller verk som är utgivna under 2005-2012.
Dessa verk ingår i samlingen:

Jims värld (berättelseserie), Fontell Mats, 2011
Arla och moster My, Storgårds Birgitta Maria, 2012
Anita Andersson, Stürmer Wava, 1988
Johan Ludvig. Jakobstadspojken som blev nationalskald, Stürmer Wava, 2002
Ellens annorlunda fest, Vikström-Jokela Monica, 2010
Ellens annorlunda resa, Vikström-Jokela Monica, 2005
Ellens annorlunda tävling, Vikström-Jokela Monica, 2006
Morris, Leia och papporna, Vikström-Jokela Monica, 2009
Morris och Leia, Vikström-Jokela Monica, 2008
Finlandssvenska: Barnlitteratur 1988–2012
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik