Finland Swedish: Pargas Kungörelser 2012 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Pargas Kungörelser är en regional tvåspråkig (svenska och finska) tidning med spridning i Pargas med omnejd. I Korp är endast den svenskspråkiga delen av tidningen med. Tidningen har publicerats sedan 1912 och utkommer en gång i veckan.
Finlandssvenska: Pargas Kungörelser 2012
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik