Finland Swedish: Fiction 1960–1999 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Samlingen innehåller skönlitteratur utgiven av förlagen Abacus förlag, Författarnas Andelslag och Söderströms förlag. Författarna till verken är finlandssvenska.
Dessa verk ingår i samlingen:

Den svarta porföljen, Bargum Johan, 1991
Stella och Florence, Boström Elsa, 1998
Varför finns jag till, Donner Jörn, 1998
Sham, Fagerholm Monika, 1987
Patricia, Fagerholm Monika, 1990
Underbara kvinnor vid vatten, Fagerholm Monika, 1994
Trolljus, Herrgård Elin, 1991
En junisöndag kvart över tolv, Karf Gösta, 1999
Se upp Salige!, Kihlman Christer, 1960
Chansen, Lindberg Ann-Mari, 1998
Till Världens ände, Londen Magnus, 1997
Charter, Londen Magnus, 1999
Leo. Ålandstrilogin del 1, Lundberg Ulla-Lena, 1989
Stora världen, Lundberg Ulla-Lena, 1991
Big Mama, Löthman Leo, 1999
Marons moské, von Martens Paul, 1991
Döden kom till rätta, von Martens Paul, 1997
För lag och rätt i rikets tjänst, Olsson Curt, 1999
Isränder, Packalén Bengt, 1991
Vargskallen, Petterson Torsten, 1991
Martina Dagers längtan, Ringbom Henrika, 1998
Åtta kroppar, Ringell Susanne, 1998
Doft av järn och syren, Sahlström Anna-Lisa, 1990
Civilia. Ett brev till läsaren, Sandell Tom, 1977
Dessa himlar kring oss städs, Strömberg Mikaela (f.d. Sundström), 1999
Slå tillsamman, Stürmer Wava, 1976
Väntans väg, Stürmer Wava, 1985
Colorado Avenue, Sund Lars, 1991
Brändövägen 8 Brändö. Tel 35, Tikkanen Henrik, 1975
Bävervägen 11 Hertonäs, Tikkanen Henrik, 1976
Mariegatan 26 Kronohagen, Tikkanen Henrik, 1977
Georgsgatan, Tikkanen Henrik, 1980
Henriksgatan, Tikkanen Henrik, 1982
Ingemansland, Tikkanen Märtta, 1972
Män kan inte våldtas, Tikkanen Märta, 1975
Sofias egen bok, Tikkanen Märtta, 1982
Rödluvan, Tikkanen Märtta, 1986
Fallet Bruus, Westö Kjell, 1992
Krona av järn, Winckelmann Barbara, 1992
Ske min vilja, Winckelmann Barbara, 1998
Finlandssvenska: Skönlitteratur 1960–1999
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik