Finland Swedish: Magma columns 2009–2012 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Magma är en partipolitiskt obunden tankesmedja med syfte att bana väg för nytänkande kring svenskans framtid i Finland. På Magmas hemsida publiceras det kolumner av gästande kolumnister.
Kolumnisterna i samlingen Magmakolumner 2009-2012 är Rurik Ahlberg, Jörn Donner, Monika Fagerholm, Anna-Karin Friis, Peter Lodenius, Björn Månsson, Andrea Reuter, Dennis Rundt, Marika Tandefelt och Nils Erik Villstrand. Kolumnisterna är finlandssvenska.
Finlandssvenska: Magma kolumner 2009–2012
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik