Finland Swedish: Kommuners och städers informationstidningar 2001–2013 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Materialet i samlingen består av informationstidningar som ges ut av kommuner och städer. En del av texterna är ursprungligen skrivna på finska och översatta till svenska av kommunen eller staden i fråga.
Följande informationstidningar ingår i samlingen:

Espoo Esbo, 2011-2013 Infobladet (Saltvik), 2008-2013 Infotidningen Morjens
(Lovisa), 2010-2013 KorsnäsNytt, 2009-2013 Kvartti (Helsingfors), 2004-2013
Magasin Isla (Kimitoön), 2012 Nyt (Pargas), 2009-2013 Närpes info, 2010-2013
Vanda Nytt, 2010-2013 Vasa stads informationstidning, 2001-2013
Finlandssvenska: Kommuners och städers informationstidningar 2001–2013
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik