Gustav Vasa's letter production - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
King Gustav I's registry

Korpusen bygger på Riksarkivets utgåva av Konung Gustaf den förstes registratur (1861–1916) som Göteborgs universitetsbibliotek började digitalisera 2014. Fotokopierade versioner av den tryckta utgåvan är OCR-lästa och kan därför innehålla fel. Faksimil av den tryckta utgåvan för jämförelser finns åtkomliga via Libris.
Gustav Vasas brevproduktion
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik