Finland Swedish: Essayistic literature 1963–2013 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
Part of the Finland Swedish language bank over Swedish in Finland today and yesterday

Korpusen är del av språkbanken för finlandssvenska inom projektet Svenskan i Finland – i dag och i går. Läs mer hos Svenska litteratursällskapet i Finland
Samlingen innehåller essäistisk litteratur utgiven av förlagen Schildts och Söderströms förlag och av Söderströms förlag. Författarna till verken är finlandssvenska.
Dessa verk ingår i samlingen:

Öppningen i taket, Enckell Mikael, 1997
Om konsten att älska skriften, Enckell Mikael, 2009
September 1808, Forsgård Nils Erik, 2008
Där man aldrig är ensam, Mazzarella Merete, 1999
Hem från festen, Mazzarella Merete, 1992
Resa med rabatt. Om konsten att vara pensionär, Mazzarella Merete, 2010
Levande och död tradition, Salminen Johannes, 1963
Middagsdemonerna, Salminen Johannes, 1975
Gränsland, Salminen Johannes, 1984
Undret i Bagdad, Salminen Johannes, 1997
Islams två ansikten, Salminen Johannes, 2010
Sofia vuxen - med sitt MBD, Tikkanen Märta, 1998
Hungrig. En bok om ätstörningar och Föräldraskap, Torvalds Sofia, 2013
Pianostämmarens dotter, Zilliacus Jutta, 2007
Frihetets frö, Östman Catharina, 2006
Finlandssvenska: Essäistisk litteratur 1963–2013
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik