Swedish Prose Fiction 1800–1900 - Språkbanken Text (University of Gothenburg, 2024)
All Swedish fiction published for the first time during the years 1800, 1820, 1840, 1860, 1880 and 1900

Svensk prosafiktion 1800–1900 är en korpus som Litteraturbanken tog fram med stöd av Vetenskapsrådet 2009-2011. Målet var att samla den svenska skönlitteratur som trycktes separat första gången åren 1800, 1820, 1840, 1860, 1880 och 1900.
Svensk prosafiktion 1800–1900
Keywords: Language Technology (Computational Linguistics); corpus; Natural Language Processing; Språkbehandling och datorlingvistik