Inventories of the benthic fauna on Swedish West coast - Lundin, Kennet; Obst, Matthias (University of Gothenburg, 2018)
Data have been compiled from both historical and more recent inventories of the benthic fauna on the Swedish west coast. This catalogue post contains data from four different inventories:
- The Jägerskiöld expedition, conducted between the year 1921 and 1938, is the oldest inventory and was generated by L.A. Jägerskiöld. A total of 440 localities were visited, usually between spring and autumn.
- The Pandalina survey on the Swedish west coast, 2005-2010.
- Morups Bank's inventory, 2005.
- Lilla Middelgrund och Fladen's inventory, 2005.

Jägerskiöld inventory,1921-1938
Originator: Jägerskiöld, L.A. 1971
Acta reg. soc. scient. litt. goth. Zoologica 6
Number of records: 33661
Contents: species names, collection localities, habitat descriptions, date, collector, depth, sampling method, field notes
Format: tabular
Sample fraction: all multicellular organisms >1 mm were sampled.
Access to sampled material: all samples stored at Gothenburg Natural History Museum, Sweden
Preservation: ethanol
Extensions: min_date 1920-06-13, max_date 1939-08-15, min_latitude 56.17236667, max_latitude 59.10453333, min_longitude 9.65000, max_longitude 12.93693333.

Pandalina inventory, 2005-2010
Originator: Swedish Taxonomy Initiative
Number of records: 13528
Contents: species names, collection localities, habitat descriptions, date, collector, depth, sampling method (under measurementRemarks), field notes
Format: tabular
Sample fraction: all multicellular organisms >1 mm were sampled. Access to sampled material: all samples stored at Gothenburg Natural History Museum, Sweden
Preservation: ethanol
Extensions: min_date 2005-06-09, max_date 2010-09-08, min_latitude 59.00000, max_latitude 55.86096, min_longitude 10.13345, max_longitude 12.76311.

Morups Bank inventory, 2005
Originator: Swedish Taxonomy Initiative
Number of records: 810
Contents: species names, collection localities, habitat descriptions, date, collector, depth, sampling method (under measurementRemarks), field notes
Format: tabular. Sample fraction: all multicellular organisms >1 mm were sampled
Access to sampled material: all samples stored at Gothenburg Natural History Museum, Sweden
Preservation: ethanol
Extensions: min_date 2005-09-06, max_date 2010-09-08, min_latitude 52.84, max_latitude 50.95000, min_longitude 11.3100, max_longitude 18.8000

Lilla Middelgrund and Fladen inventory, 2005
Originator: Swedish Taxonomy Initiative
Number of records: 2911
Contents: species names, collection localities, habitat descriptions, date, collector, depth, sampling method (under measurementRemarks), field notes.
Format: tabular
Sample fraction: all multicellular organisms >1 mm were sampled
Access to sampled material: all samples stored at Gothenburg Natural History Museum, Sweden
Preservation: ethanol
Extensions: min_date 2005-06-09, max_date 2010-06-17, min_latitude 55.8600, max_latitude 59.1100, min_longitude 9.6500, max_longitude 12.9400

Data har sammanställts från historiska och mer nyligen genomförda inventeringar av den bentiska faunan på svenska västkusten. Datafilen innehåller data från fyra olika inventeringar:
- Jägerskiöldexpeditionen, 1921-1938, är den äldsta inventeringen och genomfördes av L.A. Jägerskiöld. Totalt 440 platser besöktes, vanligtvis mellan vår och höst. (Jägerskiöld 1971)
- Pandalinainventeringen på den svenska västkusten, mellan åren 2005-2010.
- Inventering av Morups Bank på den svenska västkusten, 2005.
- Inventering av Lilla Middelgrund och Fladen på den svenska västkusten, 2005.

Jägerskiöldsinventeringen, 1921-1938
Ursprungsman: Jägerskiöld, L.A. 1971. En undersökning av den marina bentoniska makrofaunan längs den svenska västkusten 1921-1938
Acta reg. soc. scient. litt. goth. Zoologica 6
Antal poster: 33661
Innehåll: artnamn, samlingslokaler, habitatbeskrivningar, datum, samlare, djup, provtagningsmetod, fältnoteringar
Format: tabellformat
Provfraktion: alla multicellulära organismer > 1 mm insamlades
Tillgång till insamlat material: alla prov lagras på Göteborgs Naturhistoriska Museum, Sverige.
Bevarande: etanol
Extensions: min_date 1920-06-13, max_date 1939-08-15, min_latitude 56.17236667, max_latitude 59.10453333, min_longitude 9.65000, max_longitude 12.93693333

Pandalinainventeringen, 2005-2010
Ursprung: Artdatabanken
Antal poster: 13528
Innehåll: artnamn, samlingslokaler, habitatbeskrivningar, datum, samlare, djup, provtagningsmetod (under mätmarkeringar), fältnoteringar
Format: tabellformat
Provfraktion: alla multicellulära organismer > 1 mm insamlades
Tillgång till insamlat material: alla prov lagras på Göteborgs Naturhistoriska Museum, Sverige
Bevarande: etanol
Extensions: min_date 2005-06-09, max_date 2010-09-08, min_latitude 59.00000, max_latitude 55.86096, min_longitude 10.13345, max_longitude 12.76311

Inventering av Morups Bank, 2005
Ursprung: Artdatabanken
Antal poster: 810
Innehåll: artnamn, samlingslokaler, habitatbeskrivningar, datum, samlare, djup, provtagningsmetod (under mätmarkeringar), fältnoteringar
Format: tabellformat
Provfraktion: alla multicellulära organismer > 1 mm insamlades
Tillgång till insamlat material: alla prov lagras på Göteborgs Naturhistoriska Museum, Sverige.
Bevarande: etanol
Extensions: min_date 2005-09-06, max_date 2010-09-08, min_latitude 52.84, max_latitude 50.95000, min_longitude 11.3100, max_longitude 18.8000

Inventering av Lilla Middelgrund och Fladen 2005
Uppdragsgivare: Artdatabanken
Antal poster: 2911
Innehåll: artnamn, samlingslokaler, habitatbeskrivningar, datum, samlare, djup, provtagningsmetod (under mätmarkeringar), fältnoteringar
Format: tabellformat. Provfraktion: alla multicellulära organismer > 1 mm insamlades
Tillgång till pinsamlat material: alla prov lagras på Göteborgs Naturhistoriska Museum, Sverige
Bevarande: etanol
Extensions: min_date 2005-06-09, max_date 2010-06-17, min_grad 55.8600, max_latitude 59.1100, min_longitude 9.6500, max_longitude 12.9400
Inventeringar av den bentiska faunan på svenska västkusten
Keywords: BIOSPHERE; AQUATIC ECOSYSTEMS; benthic habitat; bottenfauna; biota; biota; Earth and Related Environmental Sciences; Geovetenskap och relaterad miljövetenskap; Biota; Biologi och ekologi