UCDP One-sided Violence Dataset - Eck, Kristine; Hultman, Lisa (Uppsala University, 2015)
The UCDP, Uppsala Conflict Data Program, contains information on a large number data on organised violence, armed violence, and peacemaking. There is information from 1946 up to today, and the datasets are updated continuously. The data can be downloaded for free.

The UCDP One-side Violence Dataset is an actor-year dataset with information of one-sided violence on civilians by governments and formally organized armed groups, which results in at least 25 deaths. The dataset covering 1989-2013.

Purpose:

The Uppsala Conflict Data Program (UCDP) collects information on a large number of aspects of armed violence since 1946.

UCDP, Uppsala Conflict Data Program vid Uppsala universitet, innehåller stora mängder data över organiserat våld, väpnade konflikter och fredsarbete. Idag täcker UCDP´s data över hela världen, från 1946 och framåt, och finns presenterade i 13 olika dataset som kontinuerligt uppdateras. Datan finns tillgänglig för gratis nedladdning och användning via UCDP´s hemsida.

UCDP One-side Violence Dataset, baserat på aktör-år, ger information om ensidigt väpnat våld på civilbefolkningen utförda av nationens regering eller annan organiserad grupp, som resulterat i minst 25 döda. Datasetet täcker perioden 1989-2013.

Syfte:

Syftet för UCDP är att samla olika typer av information om väpnade konflikter från hela världen, från 1946 fram till idag.
UCDP One-sided Violence Dataset
Keywords: GOVERNMENT; REGERING; INTERNAL POLITICAL CONFLICT; INRIKESPOLITISKA KONFLIKTER; PEACE; FRED; CONFLICT; KONFLIKT; ARMED FORCES; VÄPNADE STYRKOR; GOVERNMENT ORGANIZATIONS; STATLIGA ORGANISATIONER; GUERRILLA ACTIVITIES; GERILLAAKTIVITET; ORGANIZATIONS; ORGANISATIONER; WAR DEATHS; DÖDADE I KRIG; ASSAULT; VÅLD; Conflict, security and peace; Konflikter, säkerhet och fred; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap