UCDP Battle-Related Deaths Dataset - Uppsala Cinflict Data Program, Uppsala universitet (Uppsala University, 2015)
The UCDP, Uppsala Conflict Data Program, contains information on a large number data on organised violence, armed violence, and peacemaking. There is information from 1946 up to today, and the datasets are updated continuously. The data can be downloaded for free.

The UCDP Battle-Related Deaths Dataset is a conflict-year and dyad-year dataset with information on the number of battle-related deaths in the conflicts from 1989-2013 that appear in the UCDP/PRIO Armed Conflict Dataset.

Purpose:

The Uppsala Conflict Data Program (UCDP) collects information on a large number of aspects of armed violence since 1946.

Cite as:
UCDP Battle-Related Deaths Dataset v.5-2013, Uppsala Conflict Data Program, www.ucdp.uu.se, Uppsala University

UCDP, Uppsala Conflict Data Program vid Uppsala universitet, innehåller stora mängder data över organiserat våld, väpnade konflikter och fredsarbete. Idag täcker UCDP´s data över hela världen, från 1946 och framåt, och finns presenterade i 13 olika dataset som kontinuerligt uppdateras. Datan finns tillgänglig för gratis nedladdning och användning via UCDP´s hemsida.

UCPD Battle-Related Deaths Dataset är baserat på konflikt-år och dyad-år, och innehåller information om antal dödsfall i samband med strid i väpnade konflikter som finns med i UCDP/PRIO Armed Conflict Dataset. Datan omfattar perioden 1989-2013.

Syfte:

Syftet för UCDP är att samla olika typer av information om väpnade konflikter från hela världen, från 1946 fram till idag.

Citera som:
UCDP Battle-Related Deaths Dataset v.5-2013, Uppsala Conflict Data Program, www.ucdp.uu.se, Uppsala University
UCDP Battle-Related Deaths Dataset
Keywords: INTERNATIONAL CONFLICT; INTERNATIONELLA KONFLIKTER; INTERNAL POLITICAL CONFLICT; INRIKESPOLITISKA KONFLIKTER; CONFLICT; KONFLIKT; WAR; KRIG; ARMED FORCES; VÄPNADE STYRKOR; WAR DEATHS; DÖDADE I KRIG; Conflict, security and peace; Konflikter, säkerhet och fred; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap