Lexin: Swedish Dictionary - Language Council of Sweden, Institute for Language and Folklore (Institute for Language and Folklore, 2020)
Svenska ord, Swedish dictionary of everyday words, 4th updated version. A revised and updated version created by Gothenburg University for the Swedish Institute of Language and Folklore, with revised and extended grammatical information and updated language construction examples. The revision was made by Daniel Berg, Sture Berg, Ann-Kristin Hult, Louise Holmer, Christian Sjögreen, Emma Sköldberg and Maria Toporowska Gronostaj, directed by professor Sven-Göran Malmgren

Lexin dictionaries online: www.lexin.csc.kth.se

text/xml

Svenska ord, Lexins svenska lexikon, fjärde versionen. Den mest omfattande revideringen som gjorts sedan första versionen 1984. Flera tusen nya ord och uttryck har lagts till. Språkexemplen har uppdaterats och fler böjningsformer och fylligare information om konstruktioner har tillkommit. Revideringen har gjorts vid Göteborgs universitet på uppdrag av Institutet för språk och folkminnen av Daniel Berg, Sture Berg, Ann-Kristin Hult, Louise Holmer, Christian Sjögreen, Emma Sköldberg och Maria Toporowska Gronostaj under ledning av professor Sven-Göran Malmgren.

Online-tjänsten Lexin på nätet: www.lexin.csc.kth.se

text/xml
Lexin: Svenska ord svenskt lexikon
Keywords: EVERYDAY LIFE; VARDAGSLIV; lexicon; lexikon; society; samhälle; lexin; lexin; Languages and Literature; Språk och litteratur