Local problems, crime, and safety in Gävleborgs län - Torstensson Levander, Marie (Malmö University, 2020)
This study is a collaboration between Stockholm University and Gävleborg Police District. The overreaching aim of the study is to improve the ability to plan and execute crime prevention in Gävleborg.

Aim
- to measure exposure and feelings of unsafety among citizens of Gävleborg.
- create oppurtinities to develop stratgies and activities for crime prevention.

Undersökning har genomförts tillsammans med Stockholms universitet och polisområde Gävleborg. Undersökningen görs utifrån ett behov av att bättre kunna planera och utföra det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet.

Syfte
- mäta utsatthet och otrygghet bland invånarna i Gävleborg
- skapa förutsättningar för att utforma strategier och åtgärder för det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet

Data kommer från två separata insamlingar, 1995 och 1996.
Lokala problem, brott och trygghet i Gävleborgs län
Keywords: CRIME PREVENTION; BROTTSFÖREBYGGANDE ARBETE; local issues; lokala problem; insecurity; otrygghet; LAW, CRIME AND LEGAL SYSTEMS; LAG, BROTTSLIGHET OCH RÄTTSSYSTEM; Crime and law enforcement; Kriminalitet och rättstillämpning; Other Legal Research; Annan rättsvetenskaplig forskning; Criminology; Kriminologi