Sollentuna - a creative municipality? - Bäck, Henry; Wallin, Gunnar (Stockholm University, 1992)
During the mid eighties several changes were accomplished within the local government administration of Sollentuna. The purpose of this survey was to evaluate these administrative reforms.

Purpose:

Evaluate the administrative reforms

Under mitten av 1980-talet genomfördes i den kommunala förvaltningen i Sollentuna flera förändringsprojekt. Inriktningen kan sammanfattas: en vitalisering av den kommunala demokratin, ett ökat brukarinflytande, en effektivare och mera serviceinriktad förvaltning. Medlen har varit decentraliseringsåtgärder, förändringar av incitamentsstrukturen och attitydpåverkan.

Syfte:

Utvärdera de administrativa reformerna och söka skilja effekterna av de vidtagna åtgärderna från effekterna av ett antal programexterna faktorer
Sollentuna - en kreativ kommun?
Keywords: Government, political systems and organisations; Regering, politiska system och organisationer; Social Sciences; Samhällsvetenskap; Political Science; Statsvetenskap