Swedish online news articles 2014-2015 - News content dataset - Dahlgren, Peter (University of Gothenburg, 2017)
The study contains news articles which have been shared on Facebook and Twitter over time.

Purpose:

To study what news articles are shared on Facebook and Twitter over time.

This dataset contains 953,069 news articles (title, URL, social shares) from the 12 largest Swedish news sites during 20 months, from February 2014 to October 2015.

Studien innehåller svenska nyhetsartiklar från massmediernas nyhetssajter som sprids på sociala medier (Facebook och Twitter) över tid.

Syfte:

Att studera vilka svenska nyhetsartiklar från massmediernas nyhetssajter som sprids på sociala medier (Facebook och Twitter) över tid.

Datamaterialet består av 953 069 nyhetsartiklar (med bland annat titel, URL, och antalet delningar i sociala medier) från de 12 största svenska nyhetssajterna under 20 månader, från februari 2014 till oktober 2015.
Svenska nyhetsartiklar online 2014-2015
Keywords: MEDIA, COMMUNICATION AND LANGUAGE; MEDIA, KOMMUNIKATION OCH SPRÅK; Social Sciences; Samhällsvetenskap