GIS-material for the archaeological project: Power line in Klockrike - Kulla, Sollstorp - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Då stolpbyten för kraftledningar utförs på flera platser i Linköpings kommun utfördes antikvarisk kontroll utmed Klockrikeledningen vid tre stolpbyten i oktober 2008, eftersom risken för att skada fast fornlämning bedömdes vara påtaglig. Invid RAÄ 15, som utgörs av fossil åker, kunde stolpbytet ske utan att fornlämning kom till skada. Inga fornlämningar berördes heller vid de två stolpbytena invid RAÄ 16, som utgörs av en hög och eventuellt även en stensättning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen i form av antikvarisk kontroll var att se till att fast fornlämning inte skadades vid stolpbytet för kraftledning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Klockrikeledningen - Kulla, Sollstorp
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive