GIS-material for the archaeological project: Hearths and cultural layers at Snipvägen - Snipvägen 26 - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst, har i oktober 2006 utfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll på Snipvägen 26 i Berg, Vreta Klosters socken, Östergötland. Anledningen var att Tekniska Verken AB avser att ansluta en ny fjärrvärmekund. Fältarbetet genomfördes parallellt med entreprenörens arbete. I omedelbar anslutning till platsen finns ett stort antal registrerade fornlämningar, huvudsakligen gravar och gravfält, men även boplatslämningar och områden med fossil åkermark. När schaktningsarbetena skulle påbörjas visade det sig att de skulle förläggas i en nyligen anlagd, grusad infart. Vid anläggandet av infarten hade matjorden banats av vilket medförde att delar av underliggande fornlämning till viss del skadats. I schaktet påträffades två härdar och rester av ett kulturlager. En av härdarna var skadad i samband med anläggandet av garageinfarten. Kulturlagret påträffades i den västra delen av sträckningen. Anläggningarna utgör troligen rester av ett större boplatsområde som med stor sannolikhet är beläget på avsatsen till sluttningen ner mot Roxen. Med stor sannolikhet hör fornlämningarna ihop med RAÄ 217.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var att skydda fornlämning från skada och, om fornlämning påträffades, att utföra undersökning och dokumentation.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Härdar och kulturlager på Snipvägen - Snipvägen 26
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive