GIS-material for the archaeological project: Carl Johans park - Reconstruction of Carl Johans park - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har under april 2008 utfört en förundersökning i form av antikvarisk kontroll inför omgestaltning av Carl Johans park i Norrköpings stad. Vid den antikvariska kontrollen framkom lämningar som sannolikt kan förknippas med 1700-talsstaden. Ett stenfyllt dike i nord-sydlig riktning framkom i sluttningen ned mot Strömmen. Dikets funktion är osäkert och kan rimligen tolkas på två sätt - antingen har diket utgjort kvarters- eller tomtindelning, eller också rör det sig om lämningar efter de utdikningar som gjordes för att dränera de vattensjuka områden som fanns norr om Strömmen. Dessutom påträffades rester efter en träkonstruktion, 14C-daterad till bronsåldern, i anslutning till Strömmen och nuvarande fäste för Drottningbron. För övrigt var marken kraftigt störd av sentida nedgrävningar och utfyllnadsmaterial.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med den antikvariska kontrollen var att utröna huruvida det finns bevarade kulturlager eller konstruktioner i denna del av 1600-talsstaden.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Carl Johans park - Omgestaltning av Carl Johans park
Keywords: Bronze Age; bronsålder; historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive