GIS-material for the archaeological project: Kv Intellektet - Student lodgings in Valla allotment area - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har under april 2006 genomfört en arkeologisk utredning, etapp 2, inom del av Kv Intellektet 1 samt Valla 1:1 i Linköpings stad och kommun, Östergötland, på grund av byggnation av nya studentbostäder vid Valla koloniområde inom området för Linköpings universitet. UV Öst genomförde utredning, etapp 2, i form av sökschaktsgrävning inom tillgängliga delar av området. Utredningen konstaterade lagskyddad fornlämning i form av ett förhistoriskt hus i den östra delen av undersökningsområdet. Riksantikvarieämbetet UV Öst anser därför att full exploatering av området inte är möjligt utan vidare antikvariska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om fornlämning eller andra kulturlämningar är belägna inom undersökningsområdet, och i så fall om dessa kommer att beröras av arbetsföretaget. En ytterligare målsättning var att bedöma de presumtiva lämningarnas karaktär och om möjligt deras begränsning inför kommande arkeologiska undersökningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Intellektet - Studentbostäder inom Valla koloniområde
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive