GIS-material for the archaeological project: Grave, agricultural layers and fire cracked stone by cable trench - Lillängen Ö. Skrukeby - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med elarbeten i Östra Skrukeby socken utfördes en förundersökning i form av en antikvarisk kontroll på de platser som bedömts som lägen för fornlämningar. Vid Skvällinge RAÄ 6:1-2 framkom en jämn stenpackning efter en stensättning (RAÄ 158) alldeles intill de kända anläggningarna. Det planerade stolpstaget flyttades. Vid Skrukeby-Lundby 3:3 förekom en meterhög öst-västgående terrass av odlingsjord med tegelflis och skärvstenar (RAÄ 156). Terrassen övergick i en stenrad i östra änden. Ovanför terrassen mot norr låg hus- och källargrunder (RAÄ 157) i sluttningen. Stagen flyttades söder om terrassen. Strax norr om boningshuset till Lillängen (Skrukeby-Lundby 3:7) låg ett tunt lager i botten med glest förekommande skärvstenar i (RAÄ 155). Det framtagna lagret undersöktes och borttogs.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Det huvudsakliga syftet har varit att undvika fornlämningar och föreslå alternativa lösningar då detta varit möjligt. I annat fall har enstaka fornlämningar undersökts om de inte har kunnat undvikas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Grav, fossil odling och skärvsten vid elschakt - Lillängen Ö. Skrukeby
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive