GIS-material for the archaeological project: Kv Munken - Local planning of Kv Munken - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen föranleddes av detaljplanearbete av kv Munken, inför planerad nybyggnation. Kv Munken är beläget strax väster om Motala stads äldsta stadskärna. Sammanfattningsvis framgår det av utredningen att det nuvarande kv Munken är beläget norr om Bispmotala bys ägor, där den äldre bytomtens norra del tangerar kvarterets södra del. I övrigt har marken till största delen upptagits av byns östra och västra gärde. Utredningen genomfördes med ett stort antal sökschakt, men inte i något fall hittades rester efter en äldre stratigrafi. I ytterområdet hittades rester efter ett humuslager som tolkas som ett odlingslager, identiskt med de västra och östra gärdena. Stora delar av ytan som upptas av bebyggelse befanns vara störd och utfylld.I några schakt i västra delen hittades tunna sandiga humuslager, som skulle kunna tolkas som rester efter gårdsyta eller dylikt i anslutning till den ekonomibebyggelse som fanns på platsen under 1900-talets första del. De artefakter som hittades pekar tidsmässigt främst mot 1900-talet. Rester efter äldre kulturlager eller anläggningar som skulle kunna hänföras till byn Bispmotala, eller äldre aktiviteter på platsen, saknas helt.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att konstatera om det fanns bevarade kulturlämningar inom ytan, samt att söka avgränsa dessa.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kv Munken - Detaljplanearbete av kv Munken
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive