GIS-material for the archaeological project: Trenching for electric cable between Millingetorp and Tyrisfors - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk utredning, etapp 1 och 2, sträckan Millingetorp-Tyrisfors, öster om Kisa, Västra Eneby, Kisa och Horn socknar, Kinda kommun, Östergötland. Utredningen föranleddes av planerade schaktningsarbeten i samband med förläggande av ny jordkabel i området. Utredningen, etapp 1, innebar studier av arkiv och kartor, samt en fältbesiktning av kabelsträckan. Utredning, etapp 2, utfördes i form av sökschaktsgrävning med hjälp av grävmaskin under september 2006 och februari 2007. Några av de undersökta sträckorna innehöll ett fåtal anläggningar som kan knytas till kända fornlämningar, bland annat en äldre by och en fossil åkermark. Inga ytterligare undersökningar föreslås i kabelläggningens sträckning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att klargöra huruvida lagskyddade fornlämningar eller övriga kulturlämningar berördes av arbetsföretaget. Utgångspunkten var att arbetet skulle styras så att eventuella lämningar inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Schaktning för elkabel mellan Millingetorp och Tyrisfors
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive