GIS-material for the archaeological project: Settlement by lake Sommen - Blåvik - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Sommaren 2006 utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk utredning, etapp 1 och 2, i Blåvik, Boxholms kommun, invid västra delen av sjön Sommen. Utredningen föranleddes av detaljplanering av ett område inom Blåvik 2:1. Utredningen utfördes dels genom kart- och arkivstudier med efterföljande specialinventering och dels genom sökschaktsgrävning inom topografiskt lämpliga boplatsområden inom exploateringsområdet. I norra delen av utredningsområdet framkom härdrester, ett stolphål samt flera mörkfärgningar. Detta har tolkats som en möjlig förhistorisk boplats (RAÄ 66). Här föreslås arkeologisk förundersökning inför en framtida exploatering. På en platå i områdets södra del framkom tre, möjligen fyra, härdar på en på en avgränsad yta (övrig kulturhistorisk lämning RAÄ 65). Här föreslås inga ytterligare arkeologiska insatser.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen har varit att fastställa om lagskyddade fornlämningar eller andra kulturlämningar är belägna inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplats vid Sommen - Blåvik
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive