GIS-material for the archaeological project: Settlement in Ledbergs Tomta - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2024)
The data is available in two formats: a ZIP file containing GIS shapefiles connected to an Access datafile containing information pertaining to excavation area, finds, object types along with other metadata regarding the archaeological investigation. The second ZIP file consists of corresponding .gml and .xlsx files.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst utförde i september 2007 en förundersökning i form av antikvarisk kontroll inför kabelförläggning inom Ledbergs Tomta 4:1. I schaktet framkom boplatslämningar och ett kulturpåverkat lager. En härd har daterats till mesolitikum medan ett stolphål har daterats till bronsålder. Samma månad utförde UV Öst en förundersökning inom en intilliggande tomt, Ledbergs Tomta 4:10, eftersom ett enbostadshus planerades att uppföras på platsen. Vid förundersökningen framkom ytterligare boplatslämningar och kulturpåverkat lager. Boplatsen har registrerats som RAÄ 42, Ledbergs socken.

Syfte:
Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den antikvariska kontrollen var att tillse att inga fornlämningar kom att beröras av markarbetet. Om det inte var möjligt skulle påträffade lämningar dokumenteras och undersökas innan förläggningsarbetet kunde fortsätta.

Data finns tillgängligt i två olika format: en ZIP-fil innehåller GIS-filer (shp) samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen. Den andra ZIP-filen består av gml- och xlsx-filer med motsvarande data
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplats i Ledbergs Tomta
Keywords: Stone Age; stenåldern; Bronze Age; bronsåldern; Iron Age; järnåldern; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive