GIS-material for the archaeological project: Vreta Abbey, janitor's office - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Förundersökningen i samband med ombyggnation av vaktmästarnas lokaler i Vreta kloster har givit information framför allt kring olika stratigrafiska förhållanden i och utanför klosterträdgården. Inom klockaregårdens område norr om det direkta klosterområdet finns ett mörkare kulturlagerliknande humuslager. Detta område inramas av en stenmur, som delvis fortfarande är synlig ovan marknivå. Liknande stratigrafiska förhållanden kunde iakttas vid flera tidigare undersökningar. Muren kan tyvärr inte dateras närmare. Även rester av en enklare byggnad inne i klockaregårdens trädgård hittades, men den har inte undersökts vidare och inte heller dateras. Utanför stenmuren och öster om klockaregården finns ett humuslager som är påtagligt ljusare, mer homogent och saknar i stort sett inslag av kalkbrukskorn, tegel etc. Området har således legat utanför det egentliga klosterområdet. Det har inte hittats några spår av förhistorisk aktivitet, varken vid denna eller tidigare undersökningar i närheten.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att undersöka bevaringsförhållanden inom området och fastställa om det finns äldre kulturlager eller konstruktioner bevarade.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Vreta Kloster, vaktmästeriet
Keywords: historical period; historisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive