GIS-material for the archaeological project: A hearth by a burial ground in Tallebo - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har i maj och augusti 2007 utfört en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll intill Tallebo, Gistad-Överby 3:1, Gistads socken, Linköpings kommun, Östergötland. Anledningen var att planer på att förbättra avloppsanläggningen till ett bostadshus, vilket innebar schaktning för ledning och trekammarbrunn. I omedelbar närhet finns gravfältet RAÄ 27 som utgörs av en rest sten och fyra ursprungligen runda stensättningar. Fältarbetet utfördes under två tillfällen, först då en provgrop togs upp för att geologiskt fastställa markens kvalitet inför anläggandet av avloppsbädden. Inget av arkeologiskt intresse påträffades. Vid det andra tillfället utfördes resterande arbete då ledningsschakten drogs. Strax söder om RAÄ 27 framkom en härd.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Vid den antikvariska kontrollen var syftet i första hand att se till att inga fornlämningar skulle komma till skada av arbetsföretaget. Då detta inte var möjligt kom framtagna anläggningar att undersökas och dokumenteras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: En härd intill ett gravfält vid Tallebo
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive