GIS-material for the archaeological project: Multi-sport arena by Himmelstalund - Borg, Himmelstalund sport arena - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Multi-sport arena by Himmelstalund

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 inom fastigheten Borg 11:1, Himmestalunds sportfält, Borgs socken, Norrköpings kommun. Anledningen var att Norrköpings kommun planerar att bygga en multisportarena inom fastigheten. Utredningen utfördes i oktober 2007. Inga dolda fornlämningar kunde konstateras inom det aktuella området varför inga ytterligare antikvariska åtgärder föreslås.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att klargöra huruvida lagskyddade fornlämningar eller övriga kulturlämningar kunde komma att beröras av arbetsföretaget. Målsättningen var att arbetet skulle styras på så sätt att eventuella lämningar inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Multisportarena vid Himmelstalund - Borg, Himmelstalund sportfält
Keywords: archaeology; arkeologi; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive