GIS-material for the archaeological project: Gas conduit by Johannisborg castle ruin - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under hösten 2007 anlades en energigasledning i Norrköping vid Oceangatan/Energigatan till Blixholmsvägen/Händelövägen med en avgrening till Slottshagens reningsverk och Q-Star vid Ståthögavägen. I och med att en cirka 300 meter lång sträcka av gasledningen anslöt till de nordvästra delarna av Johannisborgs slottsruin (RAÄ 51:1) gjorde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk förundersökning i form av en antikvarisk kontroll i november 2007. Inga lämningar framkom vid kontrollen. Området var stört av anläggandet av järnvägen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med den arkeologiska förundersökningen var att övervaka schaktningsarbetet i syfte att undvika eventuella ingrepp i lämningar från slottsanläggningen. I de fall lämningar hade berörts skulle dessa dock undersökas, dokumenteras och tolkas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ledningsdragning vid Johannisborgs slottsruin
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive