GIS-material for the archaeological project: Klockarehagen - Ground wire by Klockarehagen - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har under 2007 utfört en arkeologisk utredning vid Klockarehagen invid Norrbysjön nordöst om Brunneby. Anledningen var planer på jordkabelförläggning vid Klockarehagen invid Norrbysjön nordväst om Ljungsbro samt vid Hultsjö, norr om Ljungsbro. Arbetsföretaget omfattade även rasering av luftledning och stolpstation, samt uppförande av ny markstation. Utredningen inleddes med en kart- och arkivgenomgång. Därefter gjordes en besiktning i fält där områden med eventuella dolda lämningar bedömdes finnas. På de platser det inte var möjligt att justera sträckningen så att eventuella fornlämningar kunde undvikas genomfördes sökschaktsgrävning. Vid kontakt med exploatören visade det sig att arbetet vid Hultsjön redan utförts, utan kontakt och medverkan med arkeolog. Inget av arkeologiskt intresse påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att klargöra huruvida lagskyddade fornlämningar eller övriga kulturlämningar skulle beröras av arbetsföretaget samt om möjligt styra undan arbetet från fornlämningar.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Klockarehagen - Jordkabel vid Klockarehagen
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive