GIS-material for the archaeological project: Prehistoric trench and abandoned field on the medieval village site of Sund - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med nedläggning av ny VA-ledning utfördes en arkeologisk förundersökning nära en tidigare undersökt grav (RAÄ 32:1) vid Askagatan i Fågelsta. VA-ledningsschaktet planerades endast 30 m väster om den boplats som undersöktes 2002 i Sunds by. Sunds gamla bytomt (RAÄ 34:1) ansluter direkt norr om ledningsschaktet. Inom undersökningssträckan påträffades i markbotten en förhistorisk ränna (RAÄ 51). Ytterligare en ränna av annan karaktär visade sig ha ett samband med de två plöjskikten ovanpå undergrunden. Denna ränna och plöjskikten (RAÄ 34:1) stämde med byns södra gärde som finns markerat på 1781 års storskifteskarta. Plöjskikten är förmodligen från medeltid-nyare tid.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Det huvudsakliga syftet var att undvika ingrepp i fasta fornlämningar. I de fall då det inte fanns någon möjlighet att undvika enstaka lämningar kunde dessa undersökas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Förhistorisk ränna och fossil odling i Sunds medeltida bytomt
Keywords: Middle Ages; medeltid; prehistoric time; förhistorisk tid; Modern age; nyare tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive