GIS-material for the archaeological project: Deserted fields and remains of croft - Viby & Fröstad - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet, UV Öst, genomförde en förundersökning i form av antikvarisk kontroll i Viby och Östra Tollstad socknar i samband med rasering av luftledning och kabelnedläggning. Arbetet utfördes under en vinterdag 2007. Arbetsföretaget berörde bland annat en torplämning, fossil åkermark och gravfält. Vid undersökningen påträffades och dokumenterades avfallslämningar och raseringslager vid torplämningen, RAÄ 113.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Förundersökningen i form av antikvarisk kontroll utfördes i första hand för att tillse att inga fornlämningar kom till skada vid jordkabelförläggningen och raseringsarbetet. I de fall fornlämningar framkom som inte kunde undvikas vid arbetet skulle dessa undersökas, tolkas och dokumenteras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fossil åkermark och torplämning - Viby & Fröstad
Keywords: historical period; historisk tid; Modern age; nyare tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive