GIS-material for the archaeological project: Haverland 2:2 - Expansion of gravel pit - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför planer på att utöka täktverksamheten vid Haverland 2:2 och Västerbränninge 2:2, Kaga och Ledbergs socknar, Linköpings kommun, utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning. Utredningen genomfördes i två etapper varav den första bestod av kart- och arkivstudier samt besiktning. Den andra etappen genomfördes som en sökschaktsundersökning. Exploateringsområdet bestod av skogsmark och en täkt. I närheten har det nyligen utförts arkeologiska utredningar där boplatslämningar konstaterats. Öppnandet av sökschakten försvårades av stormfällda träd som var ett resultat av orkanen Gudruns verkningar i januari 2005. I schakten påträffades inga lagskyddade lämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning kommer att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Haverland 2:2 - Utökad täktverksamhet
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive