GIS-material for the archaeological project: Settlement in Västerliden - Preliminary investigation preceding planned construction of single-family houses - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde under april 2004 en arkeologisk förundersökning med anledning av planerad småhusbebyggelse på fastigheten Rimforsa 5:14, Tjärstad socken, Kinda kommun. Det totala förundersökningsområdet omfattade ca 15 000 m2 bestående av två områden. I det östra området påträffades en osäker anläggning samt enstaka fragment av bränd lera och i det västra fanns förhistoriska boplatslämningar i form av härdar och stolphål samt fynd av boplatskaraktär. Anläggningarna och fynden var koncentrerade till den södra halvan av det västra delområdet. I den norra halvan framkom ett recent kulturlager vilket troligen förstört eventuella äldre lämningar. Platsen har utnyttjats både under yngre bronsålder och äldre järnålder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att fastställa karaktär, omfattning och datering av de lämningar som påträffades vid utredningen 2003.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplats i Västerliden - Inför planerad småhusbebyggelse
Keywords: Late Bronze Age; yngre bronsålder; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive