GIS-material for the archaeological project: Håkantorp 1:21 and others - Survey preceding new houses - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2024)
The data is available in two formats: a ZIP file containing GIS shapefiles connected to an Access datafile containing information pertaining to excavation area, finds, object types along with other metadata regarding the archaeological investigation. The second ZIP file consists of corresponding .gml and .xlsx files.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planerad villabebyggelse vid Håkantorp, söder om Rimforsa, genomförde Östergötlands länsmuseum under våren 2004 en arkeologisk utredning, etapp 1 och 2. Totalt omfattade området ca 7 ha, varav merparten utgjordes av tidigare åkermark. Inom utredningsområdet ligger RAÄ 286, ett område med brandgravar och lösfynd. Vid den nu genomförda utredningens arkiv-, litteratur- och kartstudier framkom inga direkta indikationer på förekomst av fornlämningar. Området har dock utgjort en del av inägomarken till byn Håkantorp. Fältbesiktningen visade att det inom området fanns möjliga lägen för såväl boplatser som gravanläggningar. I ett av sökschakten omedelbart söder om RAÄ 286 påträffades ett par brända benfragment, slaggbitar och bränd lera i ploglagret. Inom övriga schakt påträffades ingenting av arkeologiskt intresse. RAÄ 286 har avgränsats åt väster och söder.

Syfte:
Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var primärt att fastställa huruvida fast fornlämning kunde komma att beröras av den planerade villabebyggelsen samt att avgränsa gravfältet RAÄ 286.

Data finns tillgängligt i två olika format: en ZIP-fil innehåller GIS-filer (shp) samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen. Den andra ZIP-filen består av gml- och xlsx-filer med motsvarande data
GIS-material för arkeologiskt projekt: Håkantorp 1:21 m fl - Inför ny bebyggelse
Keywords: historical period; historisk tid; prehistoric time; förhistorisk tid; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive