GIS-material for the archaeological project: Settlement near the medieval village site of Kallerstad - Facility for natural gas buses - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Settlement near the medieval village site of Kallerstad

The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
På en åker väster om Kallerstad by påträffades sommaren 2002 en förhistorisk boplats. Området ska bebyggas med en biogasanläggning och därför genomfördes en förundersökning under hösten. Boplatsen innehåller gropar, härdar, hus och en odlingsyta av förhistorisk karaktär. Komplexets sammansättning ger intryck av att vara från äldre järnålder. Dateringen är dock osäker.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att undersöka fornlämningens utbredning och karaktär.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: En boplats nära Kallerstad bytomt - Anläggning för biogasbussar
Keywords: Early Iron Age; äldre järnålder; Viking Age; vikingatid; Late Iron Age; yngre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive