GIS-material for the archaeological project: Gärstadverken and Leca - Survey preceding new local plan programme - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
GIS-material for the archaeological project: Gärstadverken and Leca

The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under våren 2002 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning inom området för Gärstadverken och Leca i Linköping. Utredningen föranleddes av ett nytt detaljplaneprogram för Gärstadområdet och omfattade ca 100 hektar. De kända fornlämningarna i närområdet är huvudsakligen från bronsålder och äldre järnålder, så som en hällristningslokal, en skärvstenshög, stensträngskomplex och gravfält. Vid utredningen lokaliserades 7 områden som representerade presumtiva lägen för möjliga fornlämningar.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningen syftade till att sammanställa den kända fornlämningsbilden samt påvisa eventuella nyupptäckta fornlämningar. Dessutom anvisas ett antal objekt, d v s platser som utgör möjliga lägen för fornlämningar ej synliga ovan mark.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Gärstadverken och Leca - Inför nytt detaljplaneprogram
Keywords: archaeology; arkeologi; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive