GIS-material for the archaeological project: Doverstorp - Survey preceding laying of electric cable and overhead lines - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötland länsmuseum genomförde 2003-09-05 en arkeologisk utredning etapp 1 vid Doverstorp, Risinge socken, Finspångs kommun, Östergötland. Utredningen föranleddes av planerade ledningsarbeten i form av rasering av luftledning och förläggande av ny jordledning. Utredningen motiverades av dåligt underlagsmaterial i området beträffade kulturmiljöer och fornlämningar. Samtliga sträckor som berördes av ledningsarbetet besiktigades för att säkerställa att inga lagskyddade lämningar berördes av arbetet. Inga tidigare okända lämningar och inga platser där dolda lämningar kunde tänkas vara belägna påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Utredningen syftade till att sammanställa den kända forn- och kulturlämningsbilden samt påvisa eventuella nyupptäckta forn- och kulturlämningar inom det planerade exploateringsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Doverstorp - Inför planerade ledningsarbeten
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive