GIS-material for the archaeological project: Vrinneviskogen - Recreation of wetlands - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i juli 2003 en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 i Vrinneviskogen, Norrköpings kommun, Östergötland. Utredningen utfördes med anledning av planerat återskapande av våtmark och genomfördes dels som specialinventering, dels genom sökschaktsgrävning. Utredningsområdet bestod av ängs- och åkermark och omfattade ca 13 ha. Vid inventeringen framkom inga ej tidigare kända lämningar. Sökschaktsgrävningen lokaliserade lämningar inom tre områden. Det största området i söder innehöll boplatslämningar i form av härdar, stolphål och fynd av keramik och slagen kvarts. Området vetter mot en våtmarksäng i väster. Ett område innehöll härdar och stolphål och rikligt med skärvsten. Lämningarna kan utgöra boplatslämningar, men kan också ha ett samband med gravarna omedelbart öster om utredningsområdet (RAÄ 69). Det minsta området, i väster, innehöll härdar och skärvsten. Detta område sträcker sig sannolikt ytterligare åt sydväst utanför utredningsområdet.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle beröras av det planerade arbetsföretaget. Om så var fallet skulle den se på möjligheterna att justera arbetsföretaget så att detta kunde undvikas.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Vrinneviskogen - Återskapande av våtmark
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive