GIS-material for the archaeological project: West of the road by Vistinge - Survey preceding new local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum har under april 2010 utfört en arkeologisk utredning etapp 1 inför detaljplanearbete inom fastigheten Vistinge 6:4 i Risinge socken och Finspångs kommun. Det aktuella utredningsområdet omfattade en sammanlagd yta av drygt 19 000 m² och utgörs både av åker- och skogsmark strax öster om sjön Glan. Inom utredningsområdet finns inga sedan tidigare kända fornlämningar. I närområdet finns dock flera lämpliga grav- och boplatslägen som identifierats vid en tidigare genomförd utredning längs riksväg 51. Utredningen visade att det inte är sannolikt att en eventuell exploatering inom det aktuella detaljplaneområdet kommer att beröra fast fornlämning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av kända forn- och kulturlämningars karaktär och belägenhet, påvisa eventuella tidigare ej kända forn- och kulturlämningar samt lokalisera presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Väster om vägen vid Vistinge - Inför ny detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive