GIS-material for the archaeological project: Archaeology in Linköpings Djurgård - Local planning - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands museum utförde under april - maj 2011 en arkeologisk förundersökning inom fastigheten Smedstad 1:4, Linköpings stad och kommun. Förundersökningen omfattade tre delområden. Delområde 1 utgjordes av åkermark intill ett gravfält (RAÄ 86) och en stensträng (RAÄ 357). Här påträffades boplatslämningar (RAÄ 551), daterade till övergången förromersk/romersk järnålder. Delområde 2 utgjordes av en boplats, indelad i två (RAÄ 460 och RAÄ 554) och daterad från yngre bronsålder till folkvandringstid. Området mellan och norr om RAÄ 460 och RAÄ 554 är delvis kraftigt stört av militärens verksamhet. Delområde 3 utgjordes bl a av två stensättningar (RAÄ 358), ett hägnadssystem (RAÄ 362) samt en tidigare karterad boplats. Inom ett större område framkom boplatslämningar, daterade till yngre bronsålder - förromersk järnålder respektive romersk järnålder (RAÄ 483). Ytterligare två stensträngar (RAÄ 553) och en terrass (RAÄ 552) påträffades. Ingen av gravarna vid RAÄ 358 undersöktes men en härd framkom i ett schakt. Området var delvis kraftigt stört av militärens verksamhet. Två troligen naturliga stenkoncentrationer dokumenterades i närheten av gravarna, men det går inte att utesluta att även de är gravar. En arkeologisk utredning etapp 2 planerades att utföras av en terrass, RAÄ 366:2. Terrassen kunde inte återfinnas och är troligen felinprickad.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa om RAÄ 266:2 utgjorde fast fornlämning och om möjligt avgränsa eventuella framkomna lämningar. Syftet med förundersökningarna var att fastställa om ytterligare fornlämningar fanns i anslutning till de redan kända.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Arkeologi inom Linköpings Djurgård - Detaljplanläggning
Keywords: Late Bronze Age; yngre bronsålder; Migration Period; folkvandringstid; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive